Idearikasta syksyä!

Syksy tuoksuu tuulessa ja näkyy värikkäissä puiden lehdissä. Monelle syksy merkitsee uutta alkua, ehkä ryhtiliikettä – ja usein uusia tuulia arkiseen aherrukseen. Ennen kuin kynttilät ja villasukat kaivetaan lopullisesti esiin, on hyvä ammentaa kuulaan syksyn energiasta kehitysideoita tulevaan. Uudistusten kynnyksellä on hyvä ottaa aikaa ja ynnätä yhteen, missä mennään ja mitä on saavutettu, missä voidaan parantaa ja asettaa seuraavia tavoitteita. Mitä on vielä loppuvuoden tavoitelistalla tai sen jälkeen?

Mietimme päivittäisessä suunnittelutyössämme asiakasta ja loppukäyttäjää: mitkä ratkaisut viestin ja visuaalisuuden yhdistämisessä ovat parhaita mahdollisia lopputulosta ajatellen. Samalla periaatteella olemme tehneet Ilovessa tänä vuonna systemaattista sisäistä kehitystyötä. Erilaisten palvelumuotoiluun ja muotoiluajatteluun perustuvien työpajojen ja kehityspäivien tavoitteena on ollut ymmärtää entistä peremmin asiakkaittemme todellisia tarpeita, omia tavoitteitamme ja nähdä niiden kautta kehitystarpeitamme. Olemme tietoisesti varanneet kalenteriin aikaa kehitystyölle, joka muuten niin helposti jää muiden töiden jalkoihin. Siitä huolimatta, että kehittäminen on äärimmäisen tärkeää yrityksen olemassaolon kannalta.

Tavoitteita pohtiessa on hyvä muistaa, ettei muutos tapahdu sormia napsauttamalla emmekä ole koskaan niin sanotusti valmiita. Kehitystä kuitenkin tapahtuu, koko ajan. Kehittyminen ei aina tarkoita jotakin suurta ja mullistavaa, vaan se on sitä, että muistetaan pitää mieli avoinna ja tähdätä aina eteenpäin. Kehittyminen ei myöskään tapahdu käskystä, vaan sitä täytyy ruokkia, jotta into ja motivaatio ovat kohdallaan. Joskus on hyvä vain sekoittaa pakkaa, irtaantua arjesta ja tehdä jotain pöhköä tai yllättävää, jotta mieli virkistyy ja ajatukset heräävät. Me ilovelaiset olemme muun muassa käyneet ajatuksia pöllyttämässä traktoriajelulla.

Tärkeää on myös hyödyntää idearikkaat hetket: kirjata talteen ideat ja kehittää niitä vähitellen eteenpäin. Mitkä ovat niitä pieniä steppejä, joilla voi päästä lähemmäs kehitysidean toteutumista? Suurten linjojen hahmottaminen auttaa jokaisen pienenkin edistysaskeleen suuntaamisessa. Olkoon tämä blogikirjoitus yksi sellainen. Muistetaan siis nauttia kehittymisestä, nähdä pikkuisen vaivaa sen eteen ja muistetaan palkita itsemme pienistäkin saavutuksista!

Kohotetaan siis kuuma kaakao idearikkaalle syksylle!